Nieuws uit het Leerbedrijf MP4.5

augustus

ma di wo do vr za zo
30
31
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2

In het Leerbedrijf wordt druk gewerkt aan de projecten. Tijdens de workshop Gaming zijn een aantal projecten gepresenteerd. Daarnaast hebben twee studenten hun eerste project al voltooid: een website voor spotONvision. Twee andere studenten zijn druk bezig met het opzetten van een eigen bedrijf. Hoog tijd om meer te lezen over de activiteiten in het leerbedrijf.

Nieuw bedrijf: Mobilefunk
Binnen het leerbedrijf MP4.5 zijn twee studenten van de opleiding Mediatechnologie, die in hun afstudeerperiode zitten, bezig met het opzetten van een eigen bedrijf. Lennard Meijer en Jasper Jager richten zich met hun bedrijf Mobilefunk op het ontwikkelen van applicaties voor mobiele telefoons en pda’s.

“Wij hebben voor deze richting gekozen, omdat wij veel mogelijkheden zien in de huidige ontwikkelingen op het gebied van mobiele devices. Het leerbedrijf biedt ons de kans om tijdens onze afstudeerperiode deze onderneming op te starten. Doordat zij ons voorzien van een eigen werkplek kunnen wij ons volledig richten op het bedrijf.” Vertelt Lennard. De studenten worden hierin ondersteund door CUBE , een bedrijf dat startende ondernemers op weg helpt.

“Op dit moment zijn wij bezig met het ontwikkelen van een aantal applicaties, waarmee wij de huidige mogelijkheden van mobiele devices willen aantonen”, vertelt Jasper. Vanaf deze week is de website, www.mobilefunk.nl, online met daarop twee voorbeeld applicaties. “Het hoofddoel van onze afstudeerperiode is het ontwikkelen van een mobiel distributie platform, waarmee mobiele content snel en gemakkelijk bij de eindgebruiker terecht komt.”

Vorige week ontwikkelden en voltooiden Lennard en Jasper hun eerste applicatie: de webcam van Leerbedrijf MP45 is nu ook te volgen op een mobiele telefoon. Docenten en studenten keken enthousiast toe hoe hun werkplek nu te zien is op een mobiele telefoon. Een goed initiatief en wij wensen Lennard en Jasper veel succes in de toekomst! Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en voor vragen: bezoek de website van Mobilefunk .

Eerste opdracht voltooid in het Leerbedrijf MP4.5
Danny Witteveen en John John Ruis hebben hun eerste opdracht, het evalueren en aanpassen van de website van het marketing en communicatiebureau spotONvision, succesvol afgerond. Binnen anderhalve maand hebben ze de vormgeving veranderd, zodat deze nu een zakelijker uitstraling heeft en beter aansluit bij de diensten van SpotONvision .

“We zijn begonnen met het evalueren van de oude site”, vertelt Danny. “We hebben kritisch gekeken naar de vormgeving en kwamen erachter dat dit niet zo goed paste bij het soort diensten van spotONvision. Vervolgens hebben we gekeken hoe we dit konden aanpassen”. De vormgeving is aangepast in lijn met de huisstijl van spotONvision en is voorzien van flashbanners. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere aanpassingen gedaan en zijn de teksten kritisch bekeken. “Het contact met de opdrachtgeefster verliep prima” aldus John John. “We hadden veel e-mailcontact en ze zijn vier keer in het Leerbedrijf geweest om zaken te bespreken. Nu de site opgeleverd is kunnen ze de site zelf onderhouden”.

De opdrachtgeefster was erg tevreden met de inzet en het afgeleverde werk van de studenten Multimediavormgeving van het ROC. Het eerste project hebben zij succesvol afgerond en is te bewonderen op www.spotonvision.com. Danny en John John beginnen deze week met een nieuwe opdracht.