New Dutch Wave met meer dan 50 partners naar SXSW

september

ma di wo do vr za zo
27
28
29
30
31
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30

Terwijl Austin, Texas zich opmaakt voor SXSW17, sluit New Dutch Wave vlak voor vertrek nog een golf laatste partners aan. Onder andere kunstenaar Thijs Biersteker, BNN-VARA, Nick Verstand, innogy Essent, Gazelle, AkzoNobel, modeontwerpster Pauline van Dongen en Circus Family zijn toegevoegd aan de reeds rijke lijst met toonaangevende Nederlandse bedrijven en personen die naar SXSW afreizen. De New Dutch Wave delegatie bestaat inmiddels uit meer dan 50 partners die tijdens het festival laten zien waarom Nederland (terecht) in de top 10 van meest creatieve landen staat. Het project Dutch Media Innovators, waar iMMovator penvoer van is, behoort tot deze partners. 

Naast een prachtige Dutch Design stand op de beursvloer van het Austin Convention Center, vormen de in Austin gevestigde clubs Barbarella & Swan Dive van zondag 12 maart tot en met woensdag 15 maart het thuisfront van New Dutch Wave. De aanwezigheid van “The Dutch” zal niet onopgemerkt voorbijgaan tijdens het festival. Voor de deur van het New Dutch Wave huis loopt men bijvoorbeeld direct tegen de Drive In aan: een installatie van productiemaatschappij Halal die zich in een Cadillac bevindt, waar de bezoeker op een scherm naar divers werk van het Amsterdamse bedrijf kan kijken. Ook rijden er New Dutch Wave teams rond door het centrum van Austin op oranje fietsen van Gazelle, die bezoekers van het festival trakteren op stroopwafels, gemaakt door de Nederlanders van De Stroopclub die in Austin gevestigd zijn.

Het dagprogramma, de zogenaamde Deep Dives over de verregaande convergentie tussen content en tech, is over de vier dagen heen ingedeeld per thema. Op zondag staat Intelligent Future centraal, maandag is het de beurt aan Media Innovations, op dinsdag gaat het over Experience Design & Design for Society, en woensdag wordt er afgesloten met Entertainment Meets Tech. Elk onderdeel “host” diverse vooraanstaande sprekers, met als meest recente toevoegingen de Global Head of VR van Mediamonks en Joost Galjart, Head of Strategy van Talpa.

Opening door ZKH Prins Constantijn

De New Dutch Wave delegatie vertrekt deze week richting Austin om zich klaar te maken om de Nederlandse creatieve industrie 4 dagen lang in de spotlight te zetten tijdens SXSW. Op zondag 12 Maart opent ZKH Prins Constantijn de New Dutch Wave stand waar hij de eerste zal zijn die de Sensory Reality Pod van startup Sensiks zal ervaren. Vervolgens zal hij ook het New Dutch Wave huis openen waar hij de kickoff geeft van een panna competitie die op de patio van het huis zal plaatsvinden.

Entertainment meets Tech en Muziek

Woensdag 15 maart staat in het teken van Games en Muziek. Als onderdeel van Entertainment Meets Tech, worden er presentaties en demonstraties gegeven door Utomik en Illusive Games. Utomik wordt ook wel “de Netflix van de Games” genoemd en Illusive Games maakt Gaming voor iedereen toegankelijk, ongeacht de taal, leeftijd of ervaring. Hun Circles-game is half februari live gegaan op Steam en is opmerkelijk te noemen; het bevat geen tekst en kent maar liefst 90 levels.

Daarnaast laat Beeld en Geluid deze dag de resultaten zien van het experiment dat zij de afgelopen weken uitvoerden met hun slimme COGITCH-algoritme, waarbij werd gemeten welke songs van de Nederlandse Dutch Impact artiesten die op SXSW staan, de meeste hit potentie heeft. De Dutch Impact Party wordt tevens deze dag gehouden en heeft de band Grandpa Death Experience nog toegevoegd aan hun line-up.

Dagelijks wordt er in het New Dutch Wave huis afgesloten met muzikale performances van diverse artiesten, bands en DJ’s. Hiervoor wordt samengewerkt met onder andere Buma Cultuur en Amsterdam Dance Event (ADE).

Dutch Media Innovators

Ook de bedrijven die deel uit maken van het consortium Dutch Media Innovators zijn aanwezig in het New Dutch Wave Huis. Angry Bytes, TNO, Beeld en Geluid, Corrino en MediaMonks organiseren op maandag 13 maart een Happy Hour rondom sport en media innovatie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers meegenieten van een Panna competitie en meedoen met de demo's van TNO (geautomatiseerde registratie) en Angry Bytes (PlayNow - meespelen en inzetten op de spelers). Beeld en Geluid presenteert haar projecten COGITCH (met algoritmes de 'catchyness' van liedjes voorspellen) en hun open systeem waarmee ze ruw documentairemateriaal van The Mind of the Universe beschikbaar stellen aan kijkers. MediaMonks' Head of VR Ola Björling geeft een presentatie over de manier waarop MediaMonks VR inzet in campagnes. In dezelfde sessie zal Paul Valk van TNO ingaan op hun technologie waarmee ze VR in broadcast kwaliteit kunnen streamen.

Jouke Vuurmans (MediaMonks) gaat op de dinsdag in op de uitdagingen van creatieve professionals in UX Design in zijn speech 'A house without a home(page): why do websites continue to suck?'. Attila Meijs van Corrino, naast initiatiefnemer van New Dutch Wave ook onderdeel van Dutch Media Innovators staat twee keer op het podium. Op maandag gaat hij in op crossmedia storytelling tijdens de sessie over 'spectacular live events' en woensdag is hij een van de drie Nederlandse filmmakers in het panel 'A Dutch treesome on video'. Het overzicht van activiteiten van de bedrijven van Dutch Media Innovators vind je hier

Mode en kunst

Op dinsdag 14 maart presenteert modeontwerpster Pauline van Dongen, gespecialiseerd in Wearable Technology, haar “Issho” in het New Dutch Wave huis. Dit intelligente denim jack is toegespitst op het gedrag van de drager en reageert op aanrakingen. Ook komt hedendaagse kunstenaar Nick Verstand deze dag een talk geven over zijn nieuwste werk: Point of View, een lichtsculptuur van bijna 3 meter hoog met daaromheen 8 speakers die een compleet nieuwe zintuigelijke ervaring geeft en ons na laat denken over wat we nu eigenlijk horen en zien. Zijn installatie is geselecteerd voor het SXSW art programma en is te bewonderen in een aparte ruimte van het Hilton Downtown (kamer 412). Kunstenaar Thijs Biersteker heeft een doorlopende expositie van zijn nieuwe interactieve installatie “Plastic Reflectic, die mensen laat zien dat hun gedrag van invloed kan zijn op de groeiende plastic "soep" in onze oceanen.

Daten

Naast alle tech-trends, is er deze dag ook ruimte voor wat “ontspanning”. De organisatie van dating website en app Inner Circle organiseert een “Singles Only Drinks event. Tijdens deze avond kunnen single SXSW17-bezoekers door middel van de Inner Circle App met elkaar in contact komen en op de patio van het New Dutch Wave huis elkaar in “real life” ontmoeten.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.newdutchwave.com