New Dutch Wave House geopend - demo's Dutch Media Innovators vallen in de smaak

augustus

ma di wo do vr za zo
30
31
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2

Gistermiddag is het New Dutch Wave House in Austin officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn. De Barbarella club dichtbij 6th drive is de komende vier dagen dé plek waar de Nederlandse creatieve industrie zich presenteert, waaronder Dutch Media Innovators. Angry Bytes, TNO, MediaMonks, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Corrino presenteren zichzelf tijdens de 'Deep Dives' in het programma van New Dutch Wave. Angry Bytes en TNO hebben ook een aantal spectaculaire demo's meegenomen naar Austin die tijdens de opening getoond werden.

Voetbal en technologie

Het New Dutch Wave huis werd zondag 12 maart geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn. Bezoekers van het huis werden daarbij getrakteerd op een spectaculair voetbalspel: ‘Panna Knock-Out’. Na een openingsspeech werd de prins door de aanwezige internationale Panna spelers uitgenodigd een potje voetbal mee te doen, en dat deed hij niet onverdienstelijk!

Tijdens dit voetbalspel speelde de technologie van TNO en Angry Bytes een belangrijke rol. Dankzij technologieën van TNO kunnen de toeschouwers direct een automatisch gegenereerde registratie bekijken van de wedstrijd. Met de nieuwe technologie ‘Sports Studio Automated' worden automatisch hoogtepunten en statistieken gedetecteerd en met ‘The Virtual Director’ kun je automatisch een onderdeel van een live event volgen dat jij als kijker het meest interessant vindt. Angry Bytes demonstreerde Play Now!, een Do It Yourself toolkit voor second screens. Omroepen en sport event producers kunnen hiermee real-time interactie aangaan met toeschouwers of mensen die het event via televisie volgen. De demo's vormden samen met het spectaculaire voetbalspel van de Panna spelers een spraakmakende openingsact tijdens de eerste borrel in het New Dutch Wave House.

Wie de demonstraties op de eerste avond gemist heeft, heeft maandag 13 maart een herkansing. Dan organiseert Dutch Media Innovators een Happy Hour voor haar relaties in de tuin van het New Dutch Wave huis met wederom een spectaculair potje voetbal en demo’s. 

New Dutch Wave programmering

Dutch Media Innovators staan de komende dagen nog diverse malen op het programma van het New Dutch Wave House. Zo presenteert Beeld en Geluid maandag haar open acces platform voor de VPRO serie Mind of the Universe, geeft MediaMonks haar visie over VR en zal Corrino showcases laten zien van crossmedia storytelling. Kijk hier voor het volledige programma van het New Dutch Wave House. 

Header foto: New Dutch Wave op SXSW, credits: Nick Helderman 
Andere foto's: Dutch Media Innovators, credits Marjan Blumberg