Media Future Week voegt nieuwe namen toe aan programma!

januari

ma di wo do vr za zo
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2
3
4

Van 15-18 mei 2017 is de Media Future Week. De Media Future Week is een pressure cooker event dat dit jaar voor de 7e keer wordt gehouden met als doel mediabedrijven nieuwe inzichten te geven in een (mogelijk) probleem waar ze mee kampen. De Media Future Week daagt studenten uit om vooruit te kijken naar belangrijke media ontwikkelingen van morgen. Ze worden in een week meegenomen in een rollercoaster van masterclasses, groepswerk, lezingen en inspiratiesessies met toonaangevende sprekers uit de (inter)nationale mediawereld. Doel is deelnemers naar een next level in hun vakgebied te brengen. 

Tijdens de Media Future week zijn ook enkele grote namen aanwezig zijn, die presenteren over diverse onderwerpen, die relevant zijn voor de studenten. De Media Future Week heeft inmiddels drie van deze sprekers bekend gemaakt.

Joris Luyendijk is een in Nederland geboren, maar in Londen gepositioneerde, schrijver en journalist, die zonder enige consensus jarenlang aan een onderzoek kan werken.

Na 5 jaar als correspondent in het Midden Oosten te hebben gezeten, werd hij door ‘The Guardian’ in Londen gepositioneerd om de cultuur van de stad te onderzoeken. Nadat hij de stiltecode in de bankierswereld doorbrak, schreef hij de bestseller: ‘Dit kan niet waar zijn, onder bankiers’.

Na dit avontuur heeft hij besloten om zich verder voor de Nederlandse media in te zetten, door dit jaar naar de Media Future Week te komen. Op de Media Future week zal Joris spreken over de waarheid, perceptie en media. Leer zijn kijk op de post-truth media. Joris Luyendijk zal zich direct op de maandag van de MFW17 aansluiten.

Amber Case is een cyborg antropoloog die de symbiotische interactie tussen mens en machine onderzoekt. Wat voor effect heeft de nieuwe technologie op onze cultuur en waarden? Enkel door nu naar je scherm te kijken en met je muis te klikken, is het al mogelijk dat jij en zelfs de wereld om je heen daardoor veranderd. Heb je daar ooit over nagedacht? Amber Case doet dat continu in haar studie. Haar bevindingen zijn toegepast in velden zoals; informatie architectuur, toepassingen en online productiviteit. In haar boek ‘Calm Technology’ schrijft ze over het ontwerpen van technologie dat onderdeel wordt van de gebruiker zijn leven in plaats van iemand van zijn leven af te leiden. Het boek beschrijft een methode om de aandacht van een gebruiker rustig te pakken, zonder dat dit te schreeuwerig over komt.

 

Evgeny Morozov is journalist en schrijver afkomstig uit Belarus. Hij is expert in toepassingen van technologie in sociale en politieke omgevingen. Evgeny is bekend door het ontmaskeren van mythes en media aannames, door het gebruiken van feiten, cijfers en degelijke onderzoeken. Zijn artikelen over nieuwe media en technologie zijn tevens in meerdere publicaties naar voren gekomen. Als redacteur en blogger voor een buitenlands politiek magazine, schreef hij een veel geciteerde blog genaamd ‘Net Effect’. Hierin drukte hij zijn scepticisme uit over het internet als middel voor het helpen van autoritaire regimes om een democratie te worden.

Wil je meer weten over de Media Future Week en haar sprekers én wil je deelnemer- of partner worden? Ga dan naar de website of schrijf je direct gratis in voor een van deze speeches via dit formulier. De keynote speeches van de sprekers zoals hierboven beschreven vinden plaats in theaterzaal 1 van Beeld en Geluid.