Hoe games effectief je hersens beïnvloeden

september

ma di wo do vr za zo
27
28
29
30
31
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30

Op 22 april geeft de Amerikaanse neurowetenschapper en game designer Amy Jo Kim een exclusieve keynote presentatie en speciale masterclass in Nederland tijdens de Media Future week 2015. Daarin neemt ze een select gezelschap van Nederlandse studenten en gamebedrijven mee in hoe je intrinsieke en extrinsieke motivatie kunt bevorderen met behulp van games. Op welk knopje moet je drukken om een bepaalde emotie te activeren, bijvoorbeeld om mensen enthousiast te maken? Welke elementen in een app zorgen ervoor dat je makkelijker nieuwe dingen leert, en wanneer leiden games tot echte sociale interactie?

Neuro is hot

De neurowetenschap bestudeert de werking van menselijke emoties en het brein en de invloed daarvan op onze beslissingen en denkwijzen. In de wereld van reclame en communicatie wordt neuromarketing bijvoorbeeld gebruikt om nog meer grip te krijgen op de effectiviteit van campagnes. Via hersenscans bekijken neuromarketeers welke hersengebieden geactiveerd worden bij het zien van bijvoorbeeld een commercial. Het liefst wil je activiteit in gebieden die staan voor begeerte en vertrouwen, en niet bij angst. Zo kun je met neuromarketing het gedrag, de keuzes en beslissingen van consumenten beter voorspellen. Inzichten uit de neurowetenschap worden meer en meer ingezet in het ontwerpproces. Niet alleen van commercials, maar ook van games of andere producten waarmee je het gedrag van mensen wilt veranderen.

Succes van social design

Amy Jo Kim heeft een achtergrond in neurowetenschap, psychologie en computerwetenschappen en is Game Design professor aan de USC School of Cinematic Arts in Los Angeles. Tevens is ze is auteur van het in 7 talen vertaalde Community Building on the Web. Wereldwijd wordt ze geroemd als specialist op het gebied van games en community building. Kim heeft als ontwerper onder andere meegewerkt aan the Sims, Ebay en Netflix, en stelt daarin social design voorop. Dit is ook terug te zien in de games en digitale toepassingen die ze ontwerpt bij Shufflebrain. Volgens Kim vallen de aller succesvolste digitale diensten op doordat ze in drie dingen excelleren:

1)      geef de gebruiker iets om te blijven leren
2)      zorg voor het gevoel van eigenaarschap en leiderschap
3)      aanwezigheid van voldoende ‘social gestures’ (tweets, kudos, likes) om te delen en doneren

Tijdens haar optreden tijdens de Media Future Week gaat Kim verder in op de verschillende fases van de ontwikkeling van een game en hoe je met veel effect games kan ontwikkelen, die meer zijn dan entertainment. Daarbij put ze uit haar ruime ervaring op gebied van neurowetenschap én de entertainmentindustrie.

Media Future Week en Growing Games

Amy Jo Kim geeft haar keynote in het kader van de Media Future Week. MFW is een pressure cooker week van iMMovator voor excellente studenten van verschillende opleidingen en verschillende hogescholen. In een intensief programma werken de deelnemers aan cases van onder andere NOS, Beeld en Geluid, VondelCS en Angrybytes. Ze krijgen in vier dagen een topprogramma voorgeschoteld met lezingen van internationale topsprekers en een uitgebreid co-creatie programma. 

De masterclass voor gamebedrijven is georganiseerd in het kader van Growing Games, een initiatief van iMMovator, Dutch Games Garden en de Dutch Games Association, gericht op de bevordering van zogenaamde applied of serious games.

Bijwonen

De keynote speech van Amy Jo Kim is gratis bij te wonen. Hiervoor kun je je opgeven voor via deze pagina.