SXSW-update

24mrt '1615:00
  17:00
Type: 
Seminar
Locatie: 
Beeld en Geluid
Inschrijfprijs: 
gratis
56 deelnemers
Inschrijven is niet meer mogelijk
Sprekers

Erwin Blom (Links)
Erwin is oprichter en mede-eigenaar van The Crowds, een bedrijf dat is gespecialiseerd in nieuwe media. The Crowds gebruikt media om kennis en innovatie te delen, om loyaliteit te creëren en om ideeën en innovatie samen te brengen. Voordat Erwin The Crowds startte was hij hoofd Nieuwe Media en Innovatie bij de VPRO. VPRO Digitaal oogstte onder leiding van Blom vele onderscheidingen in binnen-en buitenland. De afdeling is verantwoordelijk voor projecten als Cinema.nl, Bieslog, Holland Doc en /Geschiedenis en heeft de Prix Europa twee maal gewonnen.

Zelf won Erwin Blom de Vosko Trofee 2005, voor Business en Innovatie, een jaarlijkse onderscheiding voor de belangrijkste innovatie op het gebied van nieuwe techniek en nieuwe media. In 2006 won hij de ABNAMRO New Media Award en in 2009 won hij een Dutch Bloggie, waar hij de prijs voor de beste Nederlandse weblog over internet en technologie kreeg.

Roeland Stekelenburg (rechts)
Roeland is een journalist, blogger en documentairemaker. Hij is Group Creative Officer van Infostrada, een fullservice bedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor grotere (media-)bedrijven en organisaties. Roeland ging in 2010 werken bij CMI, en zette in dat zelfde jaar NLBuzz op, de interactieve divisie van de groep. Hij was direct betrokken bij de formatie van de InfoStrada Sports Group die tot stand kwam door de acquisitie van Infostrada Statistics, Eyeworks Sport, Sport2Media en Unicem Media. Na de rebranding begin 2013, werden alle activiteiten van deze verschillende groepen (Creative Technology, Sports, Interactive, mobile en product development) ondergebracht onder 1 merk: Infostrada.

Al vanaf zijn vroege kinderjaren had Roeland een niet te stuiten drang tot experimenteren met nieuwe technologie. Als kind speelde hij het liefst met de ‘elektronische experimenteerdoos’ en in feite is er sindsdien weinig veranderd. Hij staat bekend als een gadgetfreak.